Tør du at følge dine drømme?

Before The Morning Sun

Jeg sidder som de fleste nok ved, i Kenya, og her er klokken snart 5 om morgenen. Jeg har igen i nat ikke kunnet falde i søvn, og da jeg sad og lyttede til noget musik, faldt jeg over Lukas Grahams ‘Before The Morning Sun’. Jeg sad og lyttede til teksten, og de første par linjer i sangen, beskriver min situation meget godt. Fordi at jeg synes der er så mange linjer i den sang, man kan bruge i sit liv, tænkte jeg, at jeg ville lave indlæg omkring disse linjer, og skrive min fortolkning på sangen.

Sitting awake before the morning sun
Only ’cause I couldn’t fall asleep while the night was young
I’m restless, can’t call myself stressless
These past weeks have left me breathless and senseless
Jeg synes at hvert ord, på disse fire linjer, beskriver hvordan mit liv har været de sidste par uger. I må ikke misforstå mig, Kenya er smukt, og her er meget rart at være. Der er bare nogle ting der gør, at jeg ikke kan nyde det så meget, som jeg troede jeg ville komme til, og som jeg gerne ville. Jeg elsker at være her, men det arbejde jeg har, gør at jeg ikke kan nyde mit ophold her. Mange nætter har jeg ikke kunnet sove, fordi at jeg har haft så mange ting at tænke på. Skal jeg blive og kæmpe, bide i det sure æble, og arbejde, selvom jeg ikke kan lide det. Eller skal jeg tage hjem til alle dem jeg savner, og komme hjem og slappe lidt af? I morgen tidlig skal jeg ud på børnehjemmet og undervise for første gang, så nu må jeg se hvor mine tanker er, når jeg har prøvet det.

We’re past the past
The now is now

The future will be here in a minute
Som den kære Lukas synger, så er vi ovre fortiden. Der er ikke noget vi kan gøre ved det, der er sket. Nogen af os skal bearbejde ting der er sket, andre skal rette op på nogle ting, og nogle, har intet at gøre om. Nuet er her nu, så er der noget du gerne vil, noget der skal rettes op på eller laves om, så gør det nu. Nuet er nu, og jo længere tid du venter, jo mere bagage får du med fra din fortid. De ting du gerne vil have gjort, skal du gøre op med dig selv, om de skal være en del af din fortid, eller en del af din fremtid. Jeg personligt, har nogle ting jeg skal have rettet op på. Jeg skal til Danmark, og have mig et arbejde. Jeg skal have styr på mit liv, inden jeg tager en beslutning om hvilken uddannelse jeg skal have. Fremtiden er her lige om lidt, og derfor, skal jeg tage stilling til, hvad der skal ske i min fremtid, i hvert fald med hensyn til uddannelse. Det er en af de ting, der for mig er meget vigtigt, for om lidt er der gået mange år, og hvor blev uddannelsen så af?

I miss the time with the many smiles
When we could always stretch it for a little while
Now you’re gone and it feels like I’m alone
Oh goddammit, how I miss you so
Her vil jeg fortolke det som min barndom. Dengang man bare kunne smile til verden, uden at tage stilling til noget som helst. Dengang ens forældre gjorde alting for en, uden at man egentlig vidste det. Jeg savner lidt dengang man bare kunne smile og læne sig tilbage, men jo ældre man bliver, jo mere ansvar får man, og det bliver man nødt til, for at kunne være voksen og kunne tage vare på sig selv. Nu er min barndom væk, jeg er ikke længere et barn. Jeg er 18 år, og nogengange, kan man godt føle sig lidt alene, når man ikke har sin barndom. Man bliver nødt til at lære, at man ikke bare kan koble fra, og tænke som et barn. For mig husker jeg min barndom – og mine teenage år – som år, hvor jeg ikke vidste hvad jeg lavede. Mine forældre sørgede for alting, og jeg vidste ikke hvad ansvar var, og hvad det indebar. Derfor troede jeg også, at det ville være nemt at flytte hjemmefra, hvilket det også er, hvis man bare ved hvordan man tager ansvar.

Sometimes it will feel like time can stop
Somtimes I feel like giving up
But then I hear a voice inside of me
Saying: “Better die with your chin up, than living on your knees”
Nogengange kan det godt føles som om, at tiden går i står, og du ikke ved, hvordan du skal sætte gang i den igen. Om det er fordi at du sidder til et kedeligt møde, om du sidder med en tysk stil der skal afleveres i morgen, eller om det er nogle tanker, du ikke kan lade vær med at tænke, så kan det godt føles som om at tiden bare ikke vil fortsætte. Man føler sig fastklemt i tiden, og det kan give en lyst til at give op. På det tidspunkt håber jeg for alle, at de hører stemmen inde i sig selv der siger, “Better die with your chin up, than living on your knees”. Denne sætning vil jeg sige betyder, at det er bedre at dø mens du har hovedet oppe. Du ved at det du har brugt dit liv på, har været til gavn for dig selv, og du har muligvis hjulpet andre på din vej. Det er bedre at se tilbage på sit liv, og vide at man hele tiden levede på den måde man ville og fulgte sine drømme, end undertrykt af andres mening, og levede som et offer på sine knæ. Tænk over, om det du er i gang med lige nu, gør dig glad. For det vigtigste i livet er ikke, om du har en uddannelse der sikrer dig mange penge, eller om du går i det smarteste tøj. Gå efter det, der gør dig glad, og i disse situationer, så tænk på dig selv.

Daydreaming is OK sometimes
But to face the facts really hurts
And when you finally feel the weight of your burden
Get up again if you kiss the dirt
Det er okay at dagdrømme en gang i mellem, og tænke sig til en bedre og nemmere verden, eller til bedre tænklige situationer. Men husk at se problemerne i øjnene, selvom det gør ondt, og er hårdt. Jo hurtigere du kommer af med byrden, jo hurtigere kan du leve i nuet, og lægge fortiden bag dig. Byd problemerne velkommen, og tackle dem, så de kan komme om i rygsækken, sammen med resten af fortiden. Når det så er gjort, stiller du rygsækken fra dig, og levet i nuet.

I’d rather live one day as a lion
Than live a hundred years as a sheep
I’d rather reign in Hell than serve in Heaven
Live my dream out in reality and not in my sleep
Jeg vil hellere leve en dag, som min egen herre, og kæmpe for det jeg elsker, end leve i hundrede år, som en undersåt for andre, og undertrykke mine egne meninger og min personligthed. Måske er det bedre, at herske i Helvede, end at servere i Himlen. Hvad har du lyst til? Vil du hellere leve som du har lyst til, og have det godt, måske bare for en dag, eller vil du leve et helt liv, og gøre noget du ikke brænder for? Fuldfør din drøm i dit liv, og ikke i søvne. Drømme høre til i virkeligheden, og man bliver hun et gladere og stærkere menneske af, at forføre sine drømme, og gøre dem til virkelighed.

People tell me: “Pick yourself up off the road”
Can’t I just stay and get squashed like a little toad 
Mange siger tit ting som at man skal tage sig sammen, ‘saml dig selv op fra vejen’, og nogle gange, kan man godt have lyst bare at blive liggende og blive tværet ud. Sådan nogle tanker får sådan en som mig til at skrive et indlæg som dette, da jeg håber at det kan åbne øjnene overfor nogle følelser eller tanker man måske ikke er vant til. Lukas’ ord fik mig til at tænke over en masse ting, og en god veninde har lært mig, at sætte tingene i perspektiv. Gå et par skridt tilbage, kig på situationen, og evaluer så. Vend sitationen, og bedøm den så igen. Når man gør det, kan man mange gange have nemmere ved, at rejse sig fra jorden, og kæmpe videre.

Stay strong – it will be worth it.

fadsf

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tør du at følge dine drømme?